The Shape of Water (SUA, 2017) Miercuri, 14 februarie, ora: 20:00, Cinema ONE

By 29/01/2018Film

The Shape of Water

Regia: Guillermo del Toro
Cu: Michael Shannon, Sally Hawkins, Octavia Spencer
Gen film: Aventuri, Dramă, Fantastic
Durata: 119 minute

În cel mai nou film al lui Guillermo del Toro, Eliza (Sally Hawkins), o femeie mută, fără familie și fără trecut, e angajată să facă curățenie în laboratoarele unei baze secrete. Singurele persoane din viața Elizei sunt vecinul gay Giles (Richard Jenkins), de care mai are grijă din când în când, și Zelda (Octavia Spencer), colega și prietena ei cea mai bună.

Izolarea în care trăiește o face să tânjască după apropiere, de oriunde ar veni ea. Suntem în anii ’50, la începutul Războiului Rece, când rușii își demonstrau superioritate în cosmos, iar americanii făceau tot posibilul să îi întreacă. Sumbrul agent Strickland (Michael Shannon) reușește să captureze un om-anfibie (interpretat, desigur, de Doug Jones, același care a intrat în pielea albăstruie a lui Abe Sapien din Hellboy) sperând ca acesta să devină arma secretă a americanilor.

Creatura, ținută în lanțuri și torturată de Strickland, trezește simpatia Elizei, iar între cei doi se creează o legătură. La fel ca celelalte filme din universul lui del Toro, The Shape of Water e pe muchia fină dintre feerie și oroare.

X