The Graduate (1967) Sâmbătă, 10 februarie, ora: 19:30, Cinemateca Patria

By 29/01/2018Film

Laureatul / The Graduate (SUA, 1967)

Regia: Mike Nichols
Cu: Dustin Hoffman, Anne Bancroft, Katharine Ross
Gen: Dragoste, dramă
7 nominalizări la Oscar și premiul Oscar pentru cel mai bun regizor
Intrarea gratuită

Multiple nominalizări la Oscar (cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cea mai bynp actriță în rol secundar, cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat) și premiul Oscar pentru cel mai bun regizor (Mike Nichols, care a câștigat și Premiul Bafta, dar și Globul de Aur pentru cel mai bun regizor).

Anne Bancroft este doamna Robinson în acest film, iar îndrăgitul Dustin Hoffman joacă rolul lui Ben Braddock, un tânăr abia ieșit de pe băncile liceului și fără prea mari perspective, dar mai ales fără dorința de a face ceva anume.

Pare momentul prielnic să accepte relația cu doamna Robinson, de vreme ce nu se simte capabil să ia alte decizii importante, relevante și necesare pentru viitorul său. Doamna Robinson are și o fiică, iar tânărul absolvent se vede pus în curând în mare dificultate.

O comedie neagră și romantică, povestea absolventului din acest film a fost selectată în Registrul Național de Film al Statelor Unite deoarece s-a considerat că reprezintă un film „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric și estetic”, așa cum a și ajuns să fie perceput după zeci de ani, fiind considerat încă un reper cinematografic, o descriere fidelă a societății contemporane, cu frământările specifice de natură socială și culturală.

X