Doctor Jivago (SUA, 1965) Duminică, 17 februarie, ora: 19:00, Cinemateca Patria

By 07/02/2019 2019

Doctor Jivago (SUA, 1965)

Regia: David Lean
Cu: Omar Sharif , Julie Christie, Tom Courtenay
Gen: Dramă, romantic
Durata: 197 min.

„Filmul si-a pastrat vie frumusetea coplesitoare a imaginii de un mare rafinament vizual si artistic a lui Frederick Young si, in egala masura, memorabila si obsesiva partitura muzicala a lui Maurice Jarre”. – Halliwell’s Filmgoer’s Companion – 1984.

Un cineast inegalabil, un roman fascinant si un film de referinta. Regizorul David Lean ne ofera o ecranizare impresionanta a celestului roman omonim de Soris Pasternak despre drama a doi indragostiti din timpul Razboiului Civil Rus.

Imaginile memorabile abunda in acest film: revolutia de pe strazi, incursiunea infanteriei in No Man’s Land, trenul care merge prin Urali sau casa intonjurata de gheata.

Omar Sharif il interpreteaza pe Dr. Zhivago, iar Julie Christie o interpreteaza pe Lara, femeia care devine muza, iubita si ratiunea lui de a trai. Va reusi iubirea lor nascuta intr-un moment de crepuscul sa supravietuiasca tumultului acelor vremuri?

Cu o coloana sonora emotionanta ,compusa de Maurice Jarre (care a primit una dintre cele cinci nominalizari ale filmului la Premiile Academiei) si beneficiind de prestatii actoritesti impresionante, Doctor Zhivago este o adevarata minune a celei de-a saptea arte.

X