Breakfast at Tiffany’s (SUA, 1961) Duminică, 11 februarie, ora: 17:00, Cinemateca Patria

By 29/01/2018Film

Mic dejun la Tiffany / Breakfast at Tiffany’s (SUA, 1961)

Regia: Blake Edwards
Cu: Audrey Hepburn, George Peppard
Gen: Dragoste
Durata: 115 min.
3 nominalizări şi două premii Oscar
Intrarea gratuită

Trei nominalizări şi două premii Oscar (cea mai bună melodie originală, cea mai bună coloană sonoră).

Povestea din filmul inspirat de romanul omonim al lui Truman Capote este plasată în New York-ul anilor 1960, acolo unde Holly Golightly, jucată magistral de Audrey Hepburn, duce o viață sofisticată, dar ușoară, chiar superficială și fără obligații.

Holly este o tânără frumoasă și cu un aer copilăros, dar poartă totuși cele mai frumoase ținute și accesorii scumpe, psrticipă la întâlniri și petreceri pretențioase fără a calcula orele și zilele pierdute astfel în permanență, având de fapt un program care constă în a fi prezentă peste tot, fără a face nimic concret.

Este văzută adesea alături de diverși bărbați înstăriți, de care o leagă cadourile pe care le primește de la ei cu bucurie, așteptând căsătoria cu un astfel de domn potent financiar și dispus să investească în capriciile ei.

Viața lipsită de griji a lui Holly se schimbă atunci când relația de amiciție pe care o cultivă cu un scriitor care aspiră la succes tinde să se transforme în mai mult de-atât, într-o poveste de dragoste care le-ar distruge habitatul superficialității în care se scaldă, fiecare într-o proporție diferită, totuși definitorie. Scriitorul Paul, interpretat de actorul George Peppard este noul ei vecin, întreținut de o femeie mai în vârstă, dar bogată (Patricia Neal).

X